Gluténmentes receptjeim

Franciasaláta

Az én franciasalátám alapja tulajdonképpen egy tojásból elkészített tartármártás, amit én valamikor simán rántotthús mellé is elkészítek.

Íme a recept 4 főre:

  • 4 tojássárgája
  • 4 dl olaj 
  • 2 ek. cukor (vagy édesítő)
  • 2 ek. mustár
  • 1 kk. só
  • Ízlés szerint bors
  • Tejföl

Elkészítés:

A tojássárgájákat egy tálba teszem, kézi habverővel (!! ez nagyon fontos !!) picit felverem, majd az előre kimért 4 dl olajat  szinte cseppenként a tojássárgájához adagolom, majd ezt folyamatosan keverem. Nem verni kell, elég ha keverjük. Az eleje kicsit macerás, de egyre több olajat fognak felvenni a tojássárgák, csak addig kell hozzá sok türelem, amíg ezen túl nem vagyunk. Mire az összes olaj benne van, sűrű állagú kell, hogy legyen.

Ha ezzel elkészültünk, beletesszük a mustárt, a cukrot, a sót, a borsot, elkeverjük, majd ízlés szerint jöhet a tejföl. A végén jön a kóstolás és ízlés szerint pótoljuk a hiányzó összetevőt. 
Ez egyéni ízlés dolga, valaki édesebben, valaki savanykásan szereti.

Franciasalátához ebbe a tartármártásba jöhet a párolt, majd kihűlt zöldség, összekeverjük, a hűtőbe tesszük, lehűlés után fogyaszthatjuk. 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!