Hetek óta kívánom a paradicsomlevest, most végre volt időm és a karácsonyi kaják is fogyóban vannak, így meg is csináltam.
Egyszerű, de nagyszerű, íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 l passzírozott paradicsom (vagy 100%-os paradicsomlé)
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg rizs (ha valaki sűrűbben szereti nyugodtan mehet bele 10 is)
- 5 dl víz
- 1 ek. cukor (ha édesebben szeretnéd, lehet 4-5 is)
- 1 ek. olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk. A vöröshagymát félbevágjuk, a fokhagymákat negyedeljük. Kevés olajon a hagymákat felhevítjük, kevés só és bors társaságában. A paradicsomlevet ráöntjük a hagymákra, felöntjük vízzel, majd ízesítjük további sóval és borssal. Beleszórjuk a rizst, majd fedő alatt addig főzzük, míg a rizs meg nem fő.
Mielőtt levesszük a tűzről még kóstoljuk meg, ha szükséges ízlés szerint tegyünk bele cukrot, vagy éppen sót/borsot.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: