Az ősz beköszöntével, még október elején csináltam meg ezt a sütit- egymás után kétszer, merthogy olyannyira finom. 🙂 Egyszerű és hamar megvan.
Hozzávalók:
- 4 db alma (ha nagyobbak, elég lesz 3 is)
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor (vagy édesítő)
- 8 ek. liszt
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 liter tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag tejszínhabpor
- fahéj
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Egy tepsibe alufóliát teszünk és szép sorba rárakjuk az almacikkeket. Megszórjuk őket fahéjjal. Alacsony hőfokon betesszük a sütőbe, hogy puhuljanak. (Villával óvatosan lehet nézni menetközbe, túl puha azért ne legyen.)
Közben elkészítjük a piskótát, a szokásos módon. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük (nagymamám jó tanácsa: ha pici sót teszünk bele, tuti, hogy jó kemény lesz, az ízén nem érződik), a tojássárgáját felverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a habot, óvatosan összekeverjük őket. (Fakanállal, alulról felfelé, hogy a hab ne törjön össze.) Ezután hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is.
Az almákat kivesszük a sütőből, ráöntjük a piskótát, visszatesszük a sütőbe, majd 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. (Érdemes közbe fogpiszkálóval ellenőrizni, hogy biztosra menjünk.)
Ha megsült, kihűlés után kifordítjuk, így az almák kerülnek felülre. (A fólia picit ráragadhat, de minden gond nélkül óvatosan le tudjuk szedni, csak meg kell várni, míg a piskóta kihűl.)
A krémhez 7 dl tejben megfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingport. (Jó kis sűrű lesz.) Félretesszük hűlni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük. (Fontos, hogy kihűljön, máskülönben a sűrű krém helyett nagyon folyós lesz.)
Ezt a krémet szépen rásimítjuk a tésztára.
A 3 dl hideg tejet felverjük a 2 csomag tejszínhabporral, majd ezt is a sütinkre simítjuk. Fahéjjal megszórjuk a tetejét, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, utána fogyasztható. 🙂
+ Tipp: A legfelső réteget kiválthatjuk Hulala Habtejszínnel is, amit ha lehűtve kézimixerrel felverünk, garantáltan kemény hab lesz belőle. 🙂
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: