Ha már itt vannak az ünnepek, az egyik kedvenc édességemet is megcsináltam, ami nem más, mint a tiramisu.
A klasszikus formától eltérően ez a változat igazán habos-babos, ha pedig valaki cukormentesen szeretné elkészíteni, édesítő használatával az is egyszerűen kivitelezhető.
Íme a recept 4 adagra:
- 300 g babapiskóta (természetesen GM)
- 3 dl feketekávé (vagy amennyit felvesz majd a piskóta)
- 250 g light mascarpone sajt
- 45 g tejszínhabpor
- 1,5 dl tej
- 2 ek. édesítő (vagy cukor)
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor (a tetejére)
- zselatin fix (nem muszáj bele, csak ha van otthon)
- Ízlés szerint aromák (rum, vanília, mandula)
Elkészítés:
A hideg tejből és a habporból habot verünk, belekeverjük a light mascarponet, az édesítőt és ízlés szerint vanília aromát. Ízlés szerint a krémbe is kerülhet némi mandulaaroma. (Én a krémbe aromák közül csak vaníliát szoktam tenni.) Ha van otthon zselatin fix, azt is belekeverjük. Ezzel a krémünk elkészült.
A 3 dl kávéba ízlés szerint rum és mandulaaromát teszünk, a piskótákat belemártjuk.
A kiválasztott tál alját kirakjuk kávéba áztatott piskótával, majd jön rá egy réteg krém. Ismét piskóta, majd ismét krém következik. A tetejét megszórjuk a kakaóporral, 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk. 🙂
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: