Franciasaláta

Az én franciasalátám alapja tulajdonképpen egy tojásból elkészített tartármártás, amit én valamikor simán rántotthús mellé is elkészítek.

Íme a recept 4 főre:

Elkészítés:

A tojássárgájákat egy tálba teszem, kézi habverővel (!! ez nagyon fontos !!) picit felverem, majd az előre kimért 4 dl olajat  szinte cseppenként a tojássárgájához adagolom, majd ezt folyamatosan keverem. Nem verni kell, elég ha keverjük. Az eleje kicsit macerás, de egyre több olajat fognak felvenni a tojássárgák, csak addig kell hozzá sok türelem, amíg ezen túl nem vagyunk. Mire az összes olaj benne van, sűrű állagú kell, hogy legyen.

Ha ezzel elkészültünk, beletesszük a mustárt, a cukrot, a sót, a borsot, elkeverjük, majd ízlés szerint jöhet a tejföl. A végén jön a kóstolás és ízlés szerint pótoljuk a hiányzó összetevőt. 

Ez egyéni ízlés dolga, valaki édesebben, valaki savanykásan szereti.

Franciasalátához ebbe a tartármártásba jöhet a párolt, majd kihűlt zöldség, összekeverjük, a hűtőbe tesszük, lehűlés után fogyaszthatjuk. 🙂

Tovább a blogra »